Hvordan bruke opp restematen - når du ikke engang vet hva du skal lage til middag?

Det er der cluet ligger. Restemat er bare mat eller en kombinasjon av matvarer. Klarer du ikke å bruke opp maten du har hjemme - så er det ikke rart du ikke får brukt opp restematen. 

Skal du bli god på restemat - må du lære deg å bruke opp maten du har hjemme før du handler inn mer. Så neste gang du skal til butikken og handle, hva med å usette det en dag og se hva du får lagd med det du har? Tar du utfordringen? 

Det var sånn jeg startet, men det var fordi jeg var ekstra lat med å dra til butikken. Men det lønte seg 😁  Det var ikke lett - men det ga langsiktige resultater. Nå kan jeg spise god mat og dra til butikken 1-4 ganger i MÅNEDEN, i stedet for 4 ganger i uka! 


Rester som er for lite til en familie eller lunsj - hva gjør jeg? 
Det siste du skal gjøre er å stappe i deg den eller tvinge andre til å spise opp. Legg det i en boks og putt det i kjøleskapet - selv om det er lett for å glemme det bakerst i kjøleskapet. Men da vet du at du trenger et bedre system i kjøleskapet - da ville jeg startet der først. 

Du har sikkert hørt at rester kan brukes som topping på pizza, i salat osv osv.
Sånne tips blir du ikke å få på denne bloggen. For du skal ikke trenge å pugge på alle ideene. Hvis du har X - lag Y eller Z. NEI! 

Spør deg selv hva den maten du har ligner på. Si du har en wienerpølse. Da kan du bytte det ut med bacon, karbonade, kjøttkaker ++. Fordi alt dette er kjøtt. Skal du ha små baconbiter som topping så er det faktisk godt å bruke pølsen til det - bare skjær det i mindre biter og stek det som du ville gjort med bacon. 

Men jeg vet hvor vanskelig det er å bruke opp restene. Spesielt hvis du har en familie som ikke vil ha samme maten to dager. For hva skal du lage ? - det er jo ingen oppskrifter og jeg vet du er redd for at resultatet blir dårlig. For det var jeg også!

Tenk hvordan du gjør det når du skal bytte antrekk. Er du som meg så skifter du overdelen oftere enn buksa. Ser du hvordan bytte av to overdeler kan gi forskjellige antrekk? Det samme skjer med maten. Restemat er genseren. Bytt det! Ta deg tiden til å tenke på hva som passer sammen - før - du prøver. 

Vil du ha mer hjelp? 

Bli med på GRATIS reste-utfordring her