Forskjellen mellom marinade og glaze

Det er ikke store forskjeller, for begge gir smak til kjøttet.
 
Det betyr at du kan bruke de samme ingrediensene til å lage en saus for både marinade og glaze.
 
Men det er noen forskjeller du må passe på, hvis ikke blir maten brent. 
 
Marinade skal trekkes inn i kjøttet og gjøre kjøttet mykt, før du steker det.
 
Mens glaze er det du tar på i ettertid, som et sauslag utenpå, når kjøttet er ferdigstekt.
 
Hvis du er som meg, så bryr du deg kanskje ikke så mye om hva som er "riktig" så lenge maten blir god.
 
Men greia er,
 
Glaze inneholder ofte mer sukker og sukker har lett for å brenne når du steker det. Derfor tilsettes glaze helt mot slutten.
 
Hvis ikke blir det brent, sånn som jeg gjorde her. 

 
Men lager du en hjemmelaget saus kan du fint bestemme om det skal påføres før eller etter kjøttet er stekt basert på mengde sukker i sausen.
 
Her er noen eksempler på ingredienser som har lett for å brenne.
 
Honning
Mye sukker i sausen 
Ketchup

Her har du alt du trenger for å lage din egen marinade.

Last ned gratis marinadeguide her.